Accessoires voor de Playstation 4

De Playstation 4 is inmiddels overal te verkrijgen en ook wat in prijs gedaald.
Misschien vraag je je af of de Playstation 4 echt de beste game console is zoals sommigen beweren.

De Playstation 4 is een game console is die zijn tijd zelfs 2 jaar na uitgave nog steeds ver vooruit is.
Het systeem beschikt over een x86-64 AMD Jaguar processor met 8 cores. Games worden vrijwel direct geladen en zijn klaar om gebruikt te worden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Playstation 4 games rechtstreeks naar de harde schijf kopieert waardoor deze veel sneller toegankelijk zijn voor gebruik. Een disk hoeft dus niet iedere keer gelezen te worden, de inhoud van de disk wordt direct vanaf de harde schijf afgespeeld. Standaard beschikt de Playstation 4 over een 500 gigabyte harde schijf, meer dan genoeg om behoorlijk wat games en eventueel films op te zetten.

PS4 Controller, de Dualshock 4

Dualshock 4Sony heeft niet alleen de Playstation 4 zelf aanzienlijk geüpgrade, de controller van de PS4 is ook enorm verbeterd. Op de DualShock 4 zitten de knoppen, stuurknuppels en trekkers nog steeds op dezelfde plek als bij de eerdere Playstation controllers. De positie is echter veel meer afgestemd op grote handen. De controller is iets zwaarder dan bij eerdere Playstation controllers maar toch ligt de DualShock 4 een stuk lekkerder in de hand. Het lijkt erop dat Sony de DualShock 4 heeft aangepast aan gamers van alle leeftijden.

De DualShock 4 heeft er twee knoppen bij gekregen, één daarvan is een optie-toets waarmee men in een game het bedieningsmenu kan oproepen. Daarnaast zit er aan de linkerkant van de DualShock 4 een deel-knop, als men deze indrukt is het mogelijk om de laatste vijftien minuten van een game op het internet zetten, zodat iedereen je prestaties kan zien. De trackpad in het midden van de DualShock 4 is zeer geschikt voor de gamer die aan het touchscreen van zijn mobieltje of tablet gewend geraakt is.

Playstation 4 camera, opvolger van de Eye-cam

PS4 cameraAan de voorzijde van de controller is een lichtbalk te zien welke meteen opvalt als je de nieuwe DualShock 4 controller in je handen krijgt.
De lichtbalk is bedoelt om de controller zichtbaar te maken voor de nieuwe Playstation Camera.  Als men de standaard versie van de Playstation 4 koopt wordt de camera er overigens niet bijgeleverd. De Playstation 4 camera maakt bediening via beweging mogelijk wat games een enorme extra dimensie geeft.

Dual Charger en USB hub voor de PS4

Wat ontzettend handig is van de controller, de DualShock 4, is dat deze draadloos is en je geen batterijen nodig hebt. Je kan de DualShock 4 gewoon opladen door deze in een oplader te plaatsen.
Aangezien de meeste gamers twee DualShock 4 controllers hebben is er een oplader uitgekomen voor 2 controllers, de Dual Charger.

Veel mensen willen extra USB poorten om bijvoorbeeld een toetsenbord of extra controllers aan te sluiten. De oplossing is een een USB hub, speciaal voor de Playstation 4. Er zijn USB hub’s die 4 extra USB 3.0 poorten hebben. Ontzettend handig als je bijvoorbeeld een racegame wilt spelen en naast een stuurwiel en racepedalen ook andere zaken wilt aansluiten.

Er zijn nog veel meer fantastische en zeer praktische Playstation 4 accessoires waar we op deze website uitgebreid op ingaan. Van speciale PS4 racestoelen en vliegsimulator cabines tot de nieuwste Playstation TV, we nemen alle Playstation 4 accessoires onder de loep.