PlayStation 4 camera

De PS4 wordt altijd verkocht zonder de Playstation 4 camera.
Als je de PS4 camera wilt hebben, moet je deze dus zelf kopen. Gemiddelde prijs bedraagt online € 55,-
Wat heb je aan de Playstation 4 camera, wat kan je ermee en hij het geld waard?

Playstation 4 camera is niet de EyeToy of de Eye Camera

Playstation 4 cameraDe EyeToy is gemaakt voor de PS2 en heeft veel minder opties dan zijn opvolgers. De EyeToy is niet te verwarren met de Eye Camera, welke is gemaakt voor de PS3. De Playstation 4 Camera is erg klein, ook in vergelijking met Kinect voor de Xbox 360. Ondanks de grote van de Playstation Camera zijn de extra functies die de camera biedt aanzienlijk.

De Playstation 4 bedienen met je stem
Als je over de Playstation Camera beschikt kan je een PS4 besturen met je stem. De Playstation Camera beschikt over een microfoon en kan een stem omzetten in commando’s. Het is dus mogelijk om een PS4 te bedienen met je eigen stem. Je kan binnen het menu bladeren, games opstarten, het menu is met de DualShock 4 controller goed te bedienen. Spraakcommando’s werken uitstekend en het is niet nodig om te schreeuwen of luid te praten.

Gezichtsherkenning om in te loggen
De PlayStation 4 camera is in staat om je gezicht te herkennen. Als je je gezicht aan je gebruikersprofiel is gekoppeld, is het mogelijk om in te loggen met je gezicht. PS4 cam

DualShock 4 en de PS4 cam
De PS4 cam herkend niet alleen je gezicht maar ook de lichtbalk op de DualShock controller. De DualShock 4 kan in allerlei richtingen worden gedraaid, de PS4 cam volgt de controller en reageert erop. Deze samenwerking tussen de PS4 cam en de DualShock 4 controller is in het virtual reality project (Morpheus) van Sony onmisbaar. Lees verderop in dit artikel meer over Project Morpheus.

Je gameplay opnemen of live streamen
Het is mogelijk om ingame beelden live te delen middels een stream.
Je kan je gameplay ook opnemen en opslaan.

Videochatten?
Natuurlijk kan je de camera ook gebruiken om te videochatten met andere gebruikers.

Robots en air hockey in de Playroom?

Als je de camera aansluit, kan je direct gebruik maken van de Playroom.
Een van de mogelijkheden in de Playroom is om met robots te spelen. Ook kan je in de Playroom air hockey spelen. Best grappig maar het is geen GTA 6 of Destiny.

                           Hieronder een Playroom reclame die vlak voor kerst 2014 uitkwam

Games voor de Playstation 4 Camera
Misschien verwacht je nu een hele lange lijst met games die geschikt zijn voor de Playstation 4 camera.
Helaas is er geen lange lijst, Sony heeft tot op heden weinig games uitgebracht voor de camera.
De enkele games die wel zijn uitgebracht, zijn motion games of terwijl beweeg games.
Hopelijk ben je gek op dansen? Wel, hierbij de games die tot op heden zijn uitgekomen voor de PS4 camera. Een van deze games is Just Dance 2015 van Ubisoft. Een andere game die gebruik maakt van de PS4 camera is NBA 2K15, waarbij je je gezicht kan inscannen in een van de basketbal spelers.

De reden om een PS4 cam te kopen is Project Morpheus, een Playstation virtual reality headset!

project morpheus playstation

De PlayStation virtual reality headset komt in 2016

Sony heeft volgens eigen zeggen al decennia lang de wens om een heatset uitbrengen. In 2016 brengt Sony een virtual reality headset op de markt. Er is inmiddels al een werkend proto type getoond.

De codenaam voor de virtual reality headset is ‘Project Morpheus’. Sony werkt er in elk geval al dik 3 jaar aan en beweerd dat het de grootste innovatie op gebied van gaming gaat worden.

Momenteel zijn er nog geen virtual reality headsets te koop die goed werken, maar grote tech bedrijven, waaronder Google, Apple, Microsoft, Samsung en natuurlijk Sony zijn druk bezig met de ontwikkeling van een eigen virtual reality headset.
Iedereen ziet de enorme potentie en iedereen wilt dus als eerste het ultieme wiel uitvinden. Als Sony een virtual reality headset weet te ontwikkelen die PS4 games een echte toegevoegde waarde geeft, zal het, zoals Sony zelf al beweert, een revolutie teweeg brengen op het gebied van gaming.
Project Morpheus maakt volgens velen gebruik van de Playstation 4 camera. Je hebt dus een Playstation 4 camera nodig om gebruik te kunnen maken van de virtual reality headset. Maar dat is pas in 2016… eerder komt de Playstation VI headset zeker niet uit, hooguit nog later.

       Hieronder ingame beelden van de game ‘Deep’,  voor de aankomende Playstation virtual reality headset.

Playstation 4 camera kopen?

Een Playstation 4 camera is niet duur maar je moet je afvragen wat je ermee wilt doen.
Neem je graag je gameplay op en wil je je game skills daarna delen met mensen? Maak je gebruik van de videochat functie? Ook dan is een PS4 camera handig. Als je het handig vindt om het menu van de PS te bedienen met de Playstation 4 camera, dan kan je ook overwegen om de camera te kopen. Speel je graag motion games, dan is het ook geen slecht idee om de camera te kopen. Al met al, ondanks het gebrek aan speciale PS4 cam games op het moment, zijn er toch meer dan genoeg goede redenen om toch een Playstation 4 camera te kopen.