Game console op Marktplaats

Misschien ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt een game console te kopen op marktplaats of een tweedehands webwinkel. Het veel scheelt geld en dat kan je dan weer aan wat anders besteden, games misschien.
Het klinkt aantrekkelijk maar is absoluut niet aan te raden, als er iets is dat je niet op marktplaats moet kopen, is het een gameconsole.

Game console van Marktplaats kopen, de nadelen

Het voordeel is duidelijk, je bespaart geld dat je weer aan iets anders kan besteden.

Game console

Gameconsole? Of was het misschien toch een stofzuiger?

De nadelen wegen tegen de voordelen op, er zijn meerdere redenen om beter geen game console op marktplaats te kopen.

Eerlijke waar?
Als je iets tweedehands aanschaft, weet je nooit wat er mee gebeurd is. Je weet ook nooit 100% zeker of iets gestolen is, tenzij iemand de aanschafbon nog heeft.
Een koelkast met 4 deuren, die wordt niet zo vaak gesloten.
Sieraden, laptops, antiek en game consoles, worden erg vaak gesloten, ze zijn makkelijk te dragen en relatief prijzig.
Sommige mensen interesseert het niet, maar het is toch niet echt prettig gamen…   Misschien zit je wel achter een game console die ontvreemd is tijdens een inbraak en moord.

Weinig tot geen garantie
Op een PS of een Xbox zit standaard 2 jaar garantie. Je moet echter wel de aankoopbon en het garantiebewijs voor hebben om aanspraak te kunnen maken op garantie. De meeste consoles op marktplaats zijn ouder dan 2 jaar of er zit geen garantie bewijs bij. Je weet dus nooit wat je koop en als er iets kapot gaat, is het echt einde verhaal.

Gemod of juist niet?
Veel mensen willen een console in originele staat, zodat alle functies bruikbaar zijn.
Als je online een console koopt, weet je nooit wat je krijgt. Misschien is de console gemod, misschien niet.
Eenmaal gemod, is het erg lastig voor een leek om dit proces weer terug te draaien, soms is het niet mogelijk.

game consoleEinde console, laten we ‘m verkopen!
Hardware heeft een bepaalde levensduur. Met name de lasers die gebruikt worden in de Playstation, Wii en Xbox zijn op een gegeven moment aan vervanging toe. Dat kan je meestal merken, games haperen, de console start langzamer op en de laser begint overmatig veel geluid te maken. Als iemand vier jaar lang non stop gebruik heeft gemaakt van een Playstation 3, dan kan de laser het begeven.

De garantie is niet meer van toepassing dus wat doet men, repareren? Nee, er zijn erg veel mensen die een bijna kapotte console in die staat aanbieden als ‘hij werkt perfect’.
Van het geld dat ze loskloppen kopen ze dan een Playstation 4. Er zijn ook verkopers die alleen willen verzenden, en dan een kapotte console opsturen om daarna te beweren dat het jou schuld is. Je hebt in dit geval geen poot om op te staan, juridisch kan je niets, marktplaats kan niets, je zit gewoon met een kapotte game console opgescheept, zonder garantie.

Waar dan wel een goedkope game console kopen?

Wie naar marktplaats of een soortgelijke website gaat, zoekt een product dat goedkoper is. Als je per se een goedkope game console wilt aanschaffen is afbetaling een optie. Er zijn vele bedrijven waar je online een nieuwe Playstation kan aanschaffen en achteraf gespreid kan betalen. In sommige gevallen moet je 100,- per maand betalen, bij andere bedrijven slechts enkele tientjes per maand. Ook websites zoals bol.com zijn een optie. Je kan bestellen en 14 dagen later hoef je dan pas betalen per acceptgiro of overboeking.

Toch is het beter om gewoon te sparen voor een game console. Dan heb je geen zorgen. Je weet dat je 2 jaar garantie hebt, dat hij gloednieuw is en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de volgende betalingstermijn.

Volg en like ons aub!