Vreemde game console controllers

De evolutie van de DualShock controller is interessant, het begon als een vrij simpele game controller en is nu de meest geavanceerde en praktische game controller ter wereld. Game controllers zijn echter niet altijd simpel of praktisch.
In het verleden zijn er een aantal game controllers op de markt gebracht die op zijn zachts gezegd nogal vreemd zijn.
Hieronder een overzicht van de meest vreemde game controllers die ooit zijn uitgebracht.

Steel Battalion Game Controller

game controllerDe Steel Battalion Game Controller is speciaal gemaakt voor een game voor de Xbox, Steel Battalion.
In Steel Battalion ben je een bestuurder van een enorme robot, die het met een bataljon andere tankrobots opneemt tegen allerlei gevaren. De gameplay is voor die tijd (2003) redelijk goed maar wat de Steel Battalion echt cool maakt is de game controller. De controller heeft meer dan 40 knoppen met 2 sticks en kostte ruim $200,- Toch was de controller al snel uitverkocht. Tegenwoordig is het een collectors item. Ergens is het best jammer dat men het idee niet verder heeft uitgewerkt en geen andere games heeft ontwikkeld voor de “Steel Battalion” game controller.

Check hieronder enkele ingame beelden van de game Steel Battalion

 

De Captain Power Controller

captain power game controllerCaptain Power was een redelijk succesvolle TV show voor kinderen die niet aansloeg, er keek geen hond naar.
Men dacht, laten we een game met een speciale captain power game controller op de markt brengen, dan wordt het nog wat met de TV show. Ergens was het een origineel idee, men kon namelijk deelnemen aan een aflevering van de TV show door af en toe mee te spelen. De Captain Power Controller kon gewoon op een TV worden aangesloten. Daarna kon de gamer meespelen in de TV serie. Helaas had zowel de TV serie als de Captain Power Controller geen aanhang, waarna het idee al snel verdween. Er is momenteel wel een reboot van de Captain Power TV show in de maak. Mogelijk wordt het dit keer wel wat.

 

Konami’s LaserScope

game controllerLijp. Vaag. Buitengewoon vreemd. Praktisch, nee.
Maar voor die tijd zag je er wel cool uit met de LaserScope op je hoofd.
Je moest de controller op je hoofd zetten en als je ‘Fire’ zei, werd er met infrarood een schot gelost, dat niet altijd even accuraat was. Het werkte eigenlijk voor geen meter.
Als iemand iets zei werd dat al als ‘Fire’ opgevat, waardoor je constant aan het schieten was en door je munitie heen raakte.
LaserScope was geen succes en is nooit aangeslagen.

 

De Power Glove

Power gloveDe Power Glove is een vreemde handschoen die ook als gamecontroller dient. Met de Power Glove was het mogelijk om bepaalde games, gemaakt voor het NES te bedienen.
De Power Glove moest constant worden afgesteld waardoor echt gamen onmogelijk was. Ondanks het feit dat de Power Glove voor geen meter werkte, was het een relatief succesvolle controller.
Dat is mede te danken aan de manier waarop Nintendo de Power Glove heeft gepromoot. De Power Glove kwam voor in de film The Wizard en Nintendo had een marketing campagne speciaal voor de Power Glove op poten gezet. Waarschijnlijk heeft Nintendo het idee achter deze controller verbeterd, de game controller van de Nintendo Wii werkt wel, op vrijwel dezelfde manier.

De DualShock ontwikkeling gaat verder

De DualShock controller is gedurende de afgelopen 20 jaar veranderd in een uitmuntende game controller.
De huidige DualShock controller oogt alsof je er een ruimteschip mee kan besturen en is preciezer dan welke andere game controller maar ook. Binnenkort heb je naast de DualShock alleen nog een virtual headset en de Playstation camera nodig. Sony zet de laatste tijd alles op alles om Project Morpheus zo snel mogelijk te verwezenlijken. Een virtual headset voor de Playstation 4 is dus al onderweg en we gaan er binnenkort zeer uitgebreid op in. Game controllers zullen in de toekomst enorm veranderen en waarschijnlijk zal de DualShock uiteindelijk een worden met een virtual headset.

Volg en like ons aub!